En daar gebeurt het mij dan ook.

En daar gebeurt het mij dan ook.

Ik bevind me op een bijeenkomst, Ik groet een oude collega en bestuurslid uit het verleden en wordt gevraagd wat mij tegenwoordig bezighoud;

Ze kijkt mij met een schuin hoofd aan trekt met haar neus en de ogen half dicht geknepen aan, ik denk die uitdrukking herken ik, oh nee, niet weer he?! ; En daar is het…….,

Ze open wijd haar ogen en ze spreekt met een luide stem en zegt:

“oh? je bent ondernemer?,

sinds wanneer dan wel?!

en jij vind dat coachen een onderneming is?!!! “

Mijn adem stokt dit had ik eigenlijk van haar kunnen verwachten maar ben er toch niet op voorbereid.

Haar kritiek op mij is scherp direct en luid. Ik voel de agressie waarmee zij spreekt ik begrijp niet waarom, het maakt het voor mij extra confronterend en heftig en voel het van binnen een beetje borrelen. Ik vertel haar zo rustig als ik dat op dat moment kan, dat ik zoals ze weet nu 3 jaar een bedrijf heb en dat het goed met mij gaat, ik bedank haar voor haar interesse.

Ergens begrijp ik haar wel en ik sta nu anders in het leven en ben een positief gerichte persoonlijkheid geworden waar enthousiasme soms de overhand heeft en ik mijn intenties en passie het liefst met iedereen wil kunnen delen, een transformatie die ik in de afgelopen jaren zelf ook heb doorstaan. 

Ik begrijp het dat dit voor sommige mensen niet te begrijpen is, dat je je leven kunt aanpakken en om te draaien naar opnieuw en vol vertrouwen ergens in te stappen en dat beetje geluk zonder die stress ook zo te voelen.

Ik herken het ook dat als mensen niet goed in hun vel of in zware en drukke stress perioden zitten, echt boos en agressief kunnen reageren op positieve en vrolijk uitende mensen zoals ik, die daar dan ook nog mee te koop loopt.

Dat weet ik, op sommige werkt dit als een rode lap op een stier. 

Ik denk nu dan hoe het voor mijzelf was toen ik niet lekker zat, moe was en tegen een burn-out gevoel aanzat. Dat anderen je dan proberen op te beuren met hun positieve en optimistische woorden. Soms wil je dat gewoon niet horen en bevind je jezelf in die periode dat je daar echt niet voor open staat. Het hield mij ook af van het gelukkig zijn en zette alles om in een hoge negatieve impact in mijn hersens met invloed op mijn doen, voelen en handelen. En het zorgt voor huize hoge drempels.

Als je dit bij je zelf dieper naar binnen laat gaan kom je in een impact van negativiteit die er voor zorgt dat je veel minder gelukkig kunt zijn dan je wilt zijn.

Kijk om je heen en er zijn zoveel mensen met stress en burn-out klachten dat je haast zou denken dat het een mode verschijnsel is.

En kijk, ik zit er net als iedereen nu dus nog midden in. De Impact van de negativiteit. Ik trek het mij dus dan nog steeds aan zodat dat ik nu er een blog over schrijf en dat is wat er gebeurd, mijn hersenen herkennen dingen die ik eerder heb mee gemaakt en worden duidelijk weer aangeraakt met de invloed op mijn doen, voelen en handelen.

Ik heb zelf ook door een dieper coachtraject kunnen zien om hier nu anders mee om te gaan, door in gesprek te gaan over wat mijn belemmert en kan daardoor de negativiteit omdraaien naar positief invullen. Mijn hersens kunnen het nu omdraaien zodat ik niet meer dat onzekere en onpasselijke gevoel binnen hoef te houden. Ik houd het niet meer vast en weet dat het anders kan. 

Ik ben nu  gewoon een blij en een positief denkende vrouw die andere mensen mag helpen om bewust te worden van hun eigen beetje ziel geluk, wat anderen daar ook van mogen denken. 

Ik denk dan dat 1 op de 10 vrouwen misschien wel een van die 500 duizenden hoog opgeleide (HBO) vrouwen kent, die daar ook last van ondervind en in die spiraal zitten. Misschien het gevoel heeft, ik ben alleen maar moe. dat zij eigenlijk in die stress blijft hangen van een veeleisende job, een veeleisende man, veeleisende kinderen, buren, vrienden, sportschool en collega’s. 

Misschien zou zij daar wel uit willen en eigenlijk willen werken aan zichzelf en aan de toekomst waar dingen wat meer moeiteloos en gelukkiger mogen worden naar dat kleine beetje geluk van binnen.

Dat is waar ik in geloof dat het  mooier kan worden voor deze vrouwen en dat dit blijvend mag zijn.

Ik heb dus nu het gevoel dat als iemand mij aanspreekt met ongeloof en zonder waarde of respect ik weet dat het niet aan mij ligt en dat ik dan mijn denken om kan draaien.  

En ik nodig jou als blog lezer ook uit deze stap te gaan nemen om jezelf in de positieve wereld te mogen begeven.